SABINA MAGLIĆ

Sabina je dinamičan profesionalac sa iskustvom u pokretanju inovacija, implementaciji digitalne transformacije i naprednog razvoja Retail sektora. Strastvena je prema strateškom razvoju novih proizvoda/kanala i izvrsnih iskustava klijenata.

Kao direktorica sektora za razvoj u Raiffeisen banci, Sabini je povjerena uloga implementacije strateških projekata transformacije, digitalizacije, kao i strategije rasta koje pružaju neuporedivo korisničko iskustvo uz optimizaciju operativne efikasnosti.

Ona je dio pokretačke snage koja stoji iza agilne transformacije svoje organizacije. Kao vlasnica svog biznisa uspješno vodi prelaz sa standardne organizacije ka agilnom modelu rada. Ova transformacija obuhvata restrukturiranje timova, usavršavanje zaposlenih i usklađivanje ključnih pokazatelja sa agilnim metodologijama.

Sa više od 23 godine iskustva u bankarskom sektoru, dokazala je svoju stručnost kao vlasnik proizvoda/projekata, pokrečući realizaciju različitih inicijativa, kao što su implementacija core banking sistema, ponuda proizvoda na digitalnim kanalima, automatizacija procesa kreditiranja, lansiranje kartičnih proizvoda, e-commerce platforme i drugi projekti usmjereni na povećanje zadovoljstva klijenata.

Sabina je magistrirala Ekonomiju na Univerzitetu u Sarajevu, a uspješno je završila program Disruptive Strategy pri Harvard poslovnoj školi.