prof. dr. RASIM JUSUFOVIĆ

Rasim je etablirani stručnjak i senior lider i ekspert iz oblasti zdravstva i ekonomije posjedujući doktorat iz farmakoekonomije. Profesor je na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology i direktor projekta ASA bolnice, prve privatne bolnice u BiH što je rezultat njegove strasti prema inovativnim poslovnim modelima u oblasti zdravstva i brige o pacijentima. Njegova ekspertiza se ogleda u razvoju i vođenju timova, a kao generalni menadžer u brojnim domaćim i internacionalnim zdravstvenim i farmaceutskim kompanijama, uspješno je predvodio mnoge timove. Tokom svoje karijere je obavljao različite uloge kao menadžer, konsultant, trener i univerzitetski profesor na više različitih predmeta.

Preduzetnička radoznalost igra ključnu ulogu u njegovom uspjehu, jer mu je pomogla da tokom karijere uspešno dizajnira i razvije nekoliko brendova u polju farmacije i medicine, koji su kasnije bili otkupljeni od strane poznatih kompanija.
Nakon završenih dodiplomskih studija u Austriji i Bosni i Hercegovini, gdje je stekao titulu doktora medicine, i postdiplomskih studija iz ekonomije, Rasim je nastavio svoj profesionalni razvoj kroz brojne edukacijske programe i treninge širom sveta, fokusirajući se na oblasti kao što su liderstvo, PR, razvoj poslovanja, strateški menadžment, HR, marketing i preduzetništvo.
Između mnogih programa, posebno se ističe njegovo učešće u sveobuhvatnom programu razvijanja i implementacije strategija na Poslovnoj školi Harvard. Rasim je također nastavio svoju akademsku karijeru istražujući nauku u oblasti ekonomije u zdravstvu i farmakoekonomije.