NENAD BOŽIĆ

Nenad Božić je suosnivač kompanije SmartCat, preduzetnik i bivši softverski inžinjer sa više od 10 godina iskustva u IT industriji. Nenad duboko vjeruje u moć podataka i odlučan je da pronađe najpametniji način za njihovo korištenje kako bi učestvovao u razvoju industrije i pozitivnim promjenama koje to donosi u svijetu biznisa ali i široj zajednici.

Veći dio svog života, Nenad se posvetio savladavanju inovativnih tehnologija i koncepata, uključujući inženjerstvo softvera, inženjerstvo podataka, izgradnju ETL-a i sistema za obradu podataka, rad na distribuiranim sistemima i mikroservisnoj arhitekturi, težeći da postane jedan od najkompetentnijih stručnjaka u domenu podataka. 

Kompanija SmartCat, koju uspješno vodi već skoro deceniju, je dobitnik EU nagrade za podršku razvoja podataka i bila je među 30 istaknutih kompanija na Samitu Cassandra u San Franciscu. Jedna od njegovih strasti je i javno nastupanje i dijeljenje znanja. Nenad također strastveno mentorira mlade poduzetnike koji ulaze u svijet podataka. Fokusiran je na tri jednostavna cilja: uspješan rast kompanije koju je osnovao, razvoj svojih timova i ljudi u njima, kao i unapređenje industrije kojom se bavi.